Seirin – New Pyonex

A japán Seirin cég volt az első a világon, aki 1978-ban kezdett el egyszer használatos akupunktúrás tűket gyártani. Mai napig a világ egyik legjobb, minőségi akupunktúrás tűit árulják. A mottójuk, hogy a Seirin tűket használva fájdalom- és stresszmentes kezelést kaphatnak a betegeink.

Ennek fejében próbáltam ki a tartós (ragtapaszos) tűit, amiből két termékcsalád létezik:
– Pyonex,
– New Pyonex.

imagesA New Pyonex egy továbbfejlesztett tű, azt a célt szolgálva, hogy még kisebb fájdalmat tapasztaljanak a betegek a tartóstűk viselése közben. Ezt úgy érték el, hogy a tű talpi része egy apró műanyagba van ágyazva, így nyomásra csökkenti a tű mozgását. A tű hegyének kialakítása is a Seirinre jellemző módon kerül kialakításra: sokkel finomabb, hegyesebb a konkurenseinél.

Seirin

A konkurens termékekkel ellentétben, minden tű egyesével van steril csomagolással ellátva.
Többféle méretben érhetőek el a New Pyonex tűk: 0,3-0,6-0,9-1,2-1,5 mm hosszú és mind 0,2 mm szélesek. Ha különböző tűmérettel dolgozunk, akkor a könnyű megkülönböztethetőség céljából eltérő színű tasakba szállítják az adott méretű tűket; ha rénézünk egyből tudjunk, hogy melyikért nyúljunk.

image-2

Érdekesség, hogy a ragtapasz is kiváló minőségű: latexmentes, légáteresztős, vízálló anyaggal készíti a Seirin.

Használatának lépései:

A gyakorlati használat igazolja, hogy sokkal kisebb fájdalommal és diszkomforttal viselik a kezelt személyek a tűket a hét során. Kényelmesebben alszanak benne, “megvakarhatják a fülüket” és nem irritálja őket a ragasztó minősége. Az érzékenyebb embereknek, gyerekeknek mindig ezt a kiváló minőségű tűt javaslom. Egyetlen hátránya a termék ára. Egy csomag, azaz 100 darab tű 5.080 Ft-ba kerül jelenleg a magyar piacon.